Cégünk

folyamatos kínálatbővülés * közvetlen gyártói beszállítás és szigorú minőség-ellenőrzés * az ország 27 pontján 50 ezer féle termék * webáruház és távlatos karrierlehetőségek

Autóink

A HABI Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 100%-ban magyar tulajdonú cégként 1992-ben alakult, és kezdte meg működését.

Az induló kereskedelmi vállalkozás az első időszakban csak MTZ és T-25-ös traktorok alkatrészeinek importjával és magyarországi nagykereskedelmi értékesítésével foglalkozott. A kezdeti időktől mindmáig saját tehergépjárművekkel szállítjuk ki a forgalmazott alkatrészeket a viszonteladó kereskedők számára.

Az eredeti orosz alkatrészek kezdettől közvetlenül a gyártóktól, közvetítők kizárásával kerülnek beszerzésre, így mindig a legkedvezőbb árakat tudjuk biztosítani partnereik számára.

Az elmúlt évek alatt sikeres üzletpolitikánk révén cégünk folyamatosan és dinamikusan fejlődött, így lehetővé vált, hogy tevékenységünket is tovább bővíthessük. Az MTZ és T-25-ös traktorok alkatrészein túl mezőgazdasági munkagépek alkatrészeivel, MTZ gumiköpenyek és csapágyak értékesítésével és kiskereskedelmi forgalmazásával is foglalkozunk.

1994-től, felismerve a kínálkozó piaci lehetőségeket, folyamatosan nyitottuk kiskereskedelmi szaküzleteinket. Ma 27 telephellyel rendelkezünk az ország számos térségében – Baktalórántházán, Berettyóújfalun, Békéscsabán, Budapesten, Dunaföldváron, Hajdúböszörményben, Hajdúszoboszlón, Hódmezővásárhelyen, Kaposváron, Kecskeméten, Kiskunhalason, Kiskunlacházán, Kiskunmajsán, Kisvárdán, Mátészalkán, Mezőkovácsházán, Nagykanizsán, Nyíregyházán, Orosházán, Pécsen, Szekszárdon, Székesfehérváron, Szolnokon, Tamásiban,  Tiszakécskén Üllésen és Vásárosnaményben.

Az eltelt évek alatt tovább növeltük beszerzési kapcsolatainkat is, így Oroszországon kívül jelenleg már Ukrajnából, Belorussziából és az Európai Unió tagországai közül Litvániából is importálunk alkatrészeket. Mára csaknem 50 ezer féle terméket kínálunk a legtöbb mezőgazdasági tevékenységhez.

Beszállítóinkkal kialakított sikeres és megbízható kapcsolataink révén az áruellátás jelenleg is folyamatos.

A megkötött hosszú távú beszállítói szerződések biztos garanciát jelentenek arra, hogy a legkedvezőbb árakon, nagy mennyiségben és kifogástalan minőségben szolgálhassuk ki partnereiket a jövőben is.

Jelenleg a kiskunhalasi központi raktárból 6 tehergépjárművel, heti 1-2 alkalommal, túrajelleggel szolgáljuk ki áruval a viszonteladókat és a saját kereskedelmi egységeket.

A HABI Kft. vevőkörét főként a szaküzletek vonzáskörzetében tevékenykedő mezőgazdasági őstermelők, mezőgazdasági kis és középvállalkozások, részvénytársaságok, erdészetek, szakiskolák, illetve egyre bővülő viszonteladó partnerei jelentik. Ugyanakkor az elmúlt években jelentősen megnőtt az exportpartnereink száma is. Főként a szomszédos országokban, Horvátországban, Szerbiában és Romániában, valamint az utóbbi években, Németországban és Bulgáriában is növekszik a kereslet az általunk forgalmazott alkatrészekre.

A megváltozott piaci igényekre történő gyors reagálás eredményeként ma már lehetőségünk van a partnereinknek itthon és külföldön is a webáruházon keresztül történő alkatrészrendelésre. Innen 24 órán belül gyorspostával juttatjuk el a terméket a megadott címre. Fejlett számítógépes rendszer biztosítja a telephelyek közötti gyors kommunikációt, ami így azonnali információt ad a keresett alkatrész elérhetőségéről.

Vásárlóink magasabb színvonalon történő kiszolgálása érdekében létrehoztuk saját kereskedelmi márkánkat is HBR márkanév alatt. Az e márkanév alatt forgalmazott alkatrészek garantáltan megfelelnek a legmagasabb gyártói minőségnek, ráadásul a közvetlen gyártói kapcsolatoknak köszönhetően versenyképes árakat is tudunk biztosítani.

A HABI Kft. cégfilozófiája mindig is az volt, hogy a legjobb beszerzési árakkal, versenyképes eladási árakon tudjunk megbízhatóan és jó minőségben alkatrészeket forgalmazni a gazdáknak, mezőgazdasági vállalkozásoknak. Ennek eredményeként mára meghatározó szereplője lettünk a magyar mezőgazdasági alkatrész-kereskedelemnek.

E cél érdekében mi, a cég vezetői és munkatársai a jövőben is kiemelt feladatként kezeljük üzleti tevékenységünk színvonalának folyamatos fejlesztését, a kiskereskedelmi szaküzletek számának növelését és a maximális vásárlói elégedettség elérését munkánk során.

Hisszük és tudjuk a HABI Kft-nél, hogy az üzleti siker kulcsa a jövőben is a vevőink elégedettsége. Ehhez nélkülözhetetlen a hosszú távú és kölcsönös előnyökre épülő jó partneri kapcsolat, ezért ennek szellemében kívánjuk tevékenységüket a jövőben is tovább folytatni.

Krédó 

 

Értékeink

A HABI Kft. a mezőgazdaságnak, mint hazánk húzóágazatának meghatározó beszállító partnere. A legfőbb értékünk a tisztességünk minden irányba, hisz tisztában vagyunk azzal, hogy több ezer család megélhetése függ a megbízhatóságunktól és a munkánk minőségétől. 

A HABI Kft. a folyamatos megújulást szem előtt tartva egy tradicionális, értékteremtő, vevőorientált, transzparens szervezet, mely megbecsüli munkatársait és fontosnak tartja a lojalitásukat.

Fontos számunkra, hogy a Cégünknél csak olyan munkatársak dolgozzanak, akik számára fontos a saját és családja egészsége. Munkánk során előtérbe helyezzük az emberi kapcsolatokat. A Csapat mindenkinek biztonságot ad, és ezért van erőnk és időnk az állandó fejlődésre.

A Habi kft, majd 25 éves hagyománnyal rendelkező, a minőségre adó, modern termékekkel is dolgozó, nagy hálózattal rendelkező, tanulni és fejlődni képes tőkeerős szervezet. Szakembereink a vevőink igényeit figyelembe véve keresnek, és találnak minden problémára megoldást.

Aki velünk dolgozik, tapasztalhatja az értékeinket a mindennapokban: működésünk stabil, ugyanakkor innovatív, megbízható, bizalmon és együttműködésen alapuló, vevőorientált szervezet.

 

Céljaink

Célunk, hogy meghatározó piaci szereplőként növeljük regionális jelenlétünket a hazai és export piacokon. Mindezt úgy érjük el, hogy vásárlóinkat a legkedvezőbb áron, az elvárt minőségben, a megfelelő helyen és időben szolgáljuk ki. 

 

Stratégiánk

Az ágazat fejlesztése és céljaink elérése érdekében, versenytársaink tiszteletben tartása mellett törekszünk a piaci igények mindig magasabb színvonalon történő kiszolgálására. A végfelhasználói elégedettség érdekében fejlesztjük országos bolthálózatunkat. Előremozdítjuk együttműködésünket lojális viszonteladó partnereinkkel. Törekszünk a konszolidált piacfejlesztésre. Fentiek megvalósítása a folyamatos szervezetfejlesztéssel és munkatársaink folyamatos képzésével történik.

 

Pályázati hozzájárulásból vásárolt eszközeink, berendezéseink:

(A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közreműködésével valósultak meg.)

 

Targonca vásárlás

GOP-2.1.1/A-2007-0319

A nyertes projekt: ” HABI Kft technológiai hátterének fejlesztése új gépek beszerzésével”.

A támogatás mértéke: 3.268.000,- Ft

 

Octopus vállalatirányítási rendszer

GOP-2.2.1-2007-0211

A Windows 2003 szerver és Terminál-szerver segítségével intranetes és internetes on-line hálózati rendszeren keresztül valósulnak meg a gazdasági események és folyamatok.

 

Moduljai :

-       Alaprendszer Octopus keret- és jogosultsági modul

-       Főkönyv Számviteli szintetikus modul

-       Pénzügy Pénzügyi és folyószámla modul

-       Eladás Értékesítési modul

-       Beszerzés Beszerzés és rendeléstámogató modul

-       Raktár Raktár nyilvántartási modul

-       Tárgyieszköz Befektetett és kis értékű eszközök modul

-       Gyártás Gyártástámogatási modul

-       RMA/Szerviz Garanciális és szerviz modul.

Az alkalmazott Octopus Vállalatirányítási szoftver fejlesztője a Vision-Software Kft

A nyertes projekt: “Octopus 8 Integrált Vállalatirányítási Rendszer bevezetése a HABI Kft-nél”.

A támogatás mértéke: 12.920.500,-Ft

“A megnövekedett piaci igények alapján a cég 1999-ben kezdte meg az MS-SQL adatbázis-kezelőre épülő OCTOPUS 8 Integrált Vállalatirányítási Rendszer kifejlesztését, mely rövid idő alatt sikerterméknek bizonyult. A Vision-Software Kft. által fejlesztett és forgalmazott OCTOPUS 8 Integrált Vállalatirányítási Rendszer elismerten a teljes társasági gazdálkodást átfogó funkcionalitást nyújt, technikai megvalósításában a legkorszerűbb, nyílt, kliens-szerver és terminál-szerver felépítési elvet egyaránt támogatja, új fejlesztésként pedig utat nyit az Internet/intranet alapú rendszerhasználat felé.”

 Forrás : Vision-Software Kft. honlapja

 

Tömlőprésgép vásárlás

GOP-2.1.1-08/A-2008-0114

A nyertes projekt: “A Habi Kft technológiai hátterének fejlesztése új gépek beszerzésével”.

A támogatás mértéke: 1.008.000,-Ft 

 

E-kereskedelem és egyéb e-szolgáltatások támogatása

GOP-2.2.3-2007-0057

A nyertes projekt: “Octopus 8 e-kereskedelmi rendszer bevezetése a Habi Kft.-nél”.

A támogatás mértéke: 5.665.000,-Ft